27 Ocak 2011 Perşembe

Tahinli Kurabiye

Herkese Merhaba... Tahinli kurabiye en sevdiğim kurabiye diyebilirim aslında.Yani varya evde olduğu sürece mutfağa gittikçe yiyorum.Arada tatlı krizlerim tutar ve tahinli kurabiye de krizimi geçirmesi için yaptığım seylerden biridir.Bir tek ben değil çevremdeki suana kadar kimse tadına bakıpta beğenmedim dememiştir.Bende bu kolay tarifimi burda paylaşmak istedim
Malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
1su bardağı tahin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
fındık
Aldığı kadar un

Yapılışı
 Bir kapta sıvı yağ ,tahin ve pudra şekerini  karıştırıyoruz.Ardından fındığı ve kabartma tozunu katıyoruz.Daha sonra unu yavaş yavaş ekliyoruz (Unu birden dökersek hamur toplanmaz)

Afiyet olsun...

24 Ocak 2011 Pazartesi

Keyif Veren Kahvaltı Sofrası

Bu hafta çok güzel bi kahvaltı yaptık.Evimin konukları Fatoş teyze ve Leyla annemdi.Pek telaşı olmayan bişeyde olsa benim huyumdur geceden stres tutar beni.Neyapsam ne  etsem diye düşünürüm.
 Benimde aklıma Annemin yazdan hazırladığı gözlemeler geldi.Bi misafir geldiğinde gözlemeler müthiş kurtarıcıdır.Her yaptığımda annemin kulaklarını çınlatırım.Tabi yazın yapması biraz zor ama kışı düşününce kolay geliyor.Busene ki gözlemeleri yaparken bende vardım.Çok eğlenceliydi 7-8 kadın biyandan açıyor biyandan pişiriyor ve gözlemeler kışa hazırlanıyor.Bizde kışın afiyetle yiyoruz.Annemin ellerine sağlık.
Bende kahvaltıma gözleme de ekledim ve kime yapsam çok beğenilir.O gün de öyle oldu bir güzel yedik.Bi yandan muhabbet bi yandan çay derken saatin nasıl geçtiğini anlamadık.Böylece güzel bir gün geçirdik.En yakın zaman da birdaha böyle bir kahvaltı istiyorum.

23 Ocak 2011 Pazar

Badem Kolye


Soğuk bir günden herkese merhaba. Baktım ki uzun zamandır hiç takılarımı koymamışım. Hemen açtım takı çantamı ve bugün ne yayınlayım diye düşünürken en sevdiğim kolyelerimden biri olan Badem Kolyeyi gördüm. Bu kolyeyi kursa başladığım ilk gün yapmıştım. O gün hiç bişey yapamıcam diye düşünürken çok begendiğim bu kolyeyi yaptım. Ayrıca yapımı da çok basit.Bu da bi çivi çalışmasıyla yapılıyor ve organze kurdeleden çivilerle çiçek yapıyorsun ve bu kolye çıkıyor ortaya. 
Küpeleri içinde aynı işlemi yapıp ucuna çengel taktığın zaman al işte sana bir takım.

21 Ocak 2011 Cuma

4 Saatlik te olsa KUMBAĞ

Sonunda bloğumun başına geçebildim.Bu hafta okadar yoğun bir haftaydı ki bi ara yeter diye bağırmak geldi içimden.Bu yoğunlık içerisinde bide kumbağ gezimiz çıktı.Kumbağ duyduğum anda hayır demek gibi bişey gelmedi içimden.Tabi bizede böylece Kumbağ yolu gözükmüş oldu.
Kumbağ doğduğum büyüdğüm yer.Hani derler ya doğdun yer değil doyduğun yer diye ama benim için ikisi de aynı.Kumbağ benim için farklı.Neyse sabah erkenden çıktık yola.İstanbulun o ağır trafiği bittikten sonra o bomboş yollar sanki bitek bize özel gibi gittik.En güzeli de Tekirdağ'ın çamlık tepesini görmek.İşte onu görünce anlıyorum ki geldik artık.
Annemler de büyük bi sabırsızlık bizi bekliyordu.Annem birde sabah kahvaltısına bir çiğ börek yapmış ki yemeğe doyamadık.Tabi fotoğraf makinam yanımda olmadığı için maalesef fotoğraf çekemedim ama en yakn zaman da burda yayınlayacağım.İşte 4 saatlikte olsa kumbağ güzeldi....

17 Ocak 2011 Pazartesi

İlk Ödülüm

Sonunda bloguma kavuştum.Günlerdir griple boğuşuyorum.İlkönce eşim ardından ben ve öyle bişey ki tam geçti diyosun ama yeniden başlıyor.Allah'a şükür sonun da biraz kendimize geldik.
Gelelim günün anlam ve önemine.2 Gün önce İnci Abla'nın mailiyle çok sevindim.ilk ödülümü İnci Abla'dan aldım.Burdan yeniden teşekkür ediyorum.Beni gerçekten çok mutlu ettı.
Ve ben de simdi ilk ödülümü vermek istiyorum

9 Ocak 2011 Pazar

SUPANGLE

Bizim evde çikolata dendimi akan sular durur.Bazen televizyon karşısında ne yediğimizi bile bilmeden sürekli yeriz.Baktım ki sürekli yiyoruz ne yapıyım ne yapıyım diye düşünürken şöyle kolay bişey yapmak geldi aklıma.Hem lezzetli hem kendim yaptığım için içim rahatlıkla yediğim bir tatlı.Hem de çok kolay.Tatlı krizleri tutulduğunda  yapılabilir.
MALZEMELER
3su bardağı süt
1su bardağı şeker
4 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı tereyağ

Ateşe koymadan süt,şeker,kakao ve unu bir tencerede 2-3 dakika mikserle karıştır.Sonra ateşe alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişir.Ocaktan alınca vanilya ve tereyağ ekle.
    
     Afiyet olsun.....

4 Ocak 2011 Salı

YAPRAK SARMA

Uzun zamandır niyetine giripte bir türlü yapamadığım yaprak sarmam.Nedense her seferinde başlayana kadar bir sürü bahane üretirim kendi kendime.Ama bir başladığımda aslında en fazla 1 saat sürer.Neyse ki sonunda yaptık Leyla Annemle beraber.Bu sene Yıl Başında Yasemin ablalardaydık.Ben de elim boş gitmek istemedim ve börek ve sarma yaptık.Sarmayıda buniyetle bir güzel sarmış oldum.Başladığım zaman sarmaya çokta severim aslında ve yine öyle oldu hiç anlamadım nasıl bittiğini.

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
yaprak
fıstık
kuş üzümü
yeni bahar
tarçın
 limon tozu
tuz
Öncelikle kaynar suda yaprakları haşlayın.Daha sonra tencerede biraz yağ ile pirinci kavurun.pirinç kavrulduktan sonra 1 su bardağı suyu dökün ve pirinç suyu çektiğinde fıstık ,üzüm ,yeni bahar ,tarçın ,limon tozu ve tuzu ekleyin.Sonra iç harcı demlenmeye bırakın.
Sarmayı sardıktan sonra tencereye dik dik yerleştirin ki sarmanın her yeri eşit şekilde pişsin.Kalan 3 bardak suyuda sarmayı pişirirken kullanın.Bütün suyu çekinceye kadar kaynatın.
        Afiyet olsun.......

3 Ocak 2011 Pazartesi

İGLO İLE BALIK KEYFİ

4.Blog buluşmasından bu yana sonunda balığın tadına bakabildik.İyi bir balık sever eşi olarak eşimin hergün ''Hadi artık yap şu balığı'' demelerine dayanamayıp bizde balık keyfi yaptık.Haftanın her günü evde balık pişirsem hiç bir zaman hayır diyeceğini düşünmüyorum.Bi insan ancak bu kadar sevebilir balığı.İGLO EGE ÇİPURA 'sını yedikten sonrada o yüzündeki mutluluğu unutamıyorum.Ne yalan söyliyim benim için de gerçekten öyleydi.Çipura özel sosuyla birlikte harika bir tadı vardı . Tadına ve yemeğe doyamadık.Ve benim için en önemlisi de fırında yaptığım için hiç balık kokusu olmadı evin içinde.Burdan tekrar Sevgili Tijen'e teşekkür ediyorum.İGLO 'nun diğer ürünlerinide en kısa deneyeceğim.