10 Nisan 2011 Pazar

Kıymalı Yoğurtlu Mangır

Herkese Merhaba...
Mangır dedim ama belkide çoğu insan bu isimle bilmez yani biz öyle deriz.Erişte yufkasının biraz daha kalın açılarak üçgen şeklinde kesimine denir.
Bazen insanın canı hiç yemek yapmak istemez yada basit bişey ile geçiştirmek istersin ya o zamanlar için en güzel şeylerden biri 'Kıymalı Yoğurtlu Mangır'.
 Annem çoğu zaman habersiz ve aniden gelen misafirlerde yapardı.Bendimde canım nezaman mantı istese hemen mangır yaparım çünkü aynı o tadı verir.Baktım ki bu kadar sevdiğimiz şeyi paylaşmamışım ve hemen paylaşıyım istedim.

Malzemeler
1 bardak mangır
kıyma
yoğurt
tereyağ
mayonez
3 bardak su

 Yapılışı
Tencereye su  koyun ve kaynamaya başlayınca mangırı dökün ve pişirin.Ayrı bir yerde kıyma kavurun.Mangır pişmesine yakın bir tatlı kaşığı tereyağ koyun ve altını söndürün.Mangır biraz soğuduktan sonra yoğurt ,mayonez ,ve kıymayı karıştırın.
(isteğe bağlı sarımsakta olabilir)

İşte bu kadar basit...... 

7 yorum:

  1. benimki sarımsaklı bol yoğurtlu olsun lütfennnn:) acayip nefis görünüyor ellerine kollarına sağlık canım
    çok öperim tatlı yanaklarından:)

    YanıtlaSil
  2. oldukca güzel tarif olmuş:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Mangırı ilk defa duydum canım. Çok tatlı:)))

    Ayıla bayıla yerim:))
    Ellerine sağlık canım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ELLERINE SAGLIK CANIM.MANGIR ISTAH KABARTIYOR.BEN DE CANIM MANTI ISTEYINCE VE ACMAYA USENINCE HAZIR MAKARNAYLA YAPIYORUM.
    SEVGILERIMLE...

    YanıtlaSil
  5. bizdeki kaypak gibi sankı canım.sarımsaklı yoğurtla süper olur.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Canım, yoğurtlu sarımsaklı nme de güzel olmuş.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize saglik ne olursa olsun yogurtlu seyleri cok severim :)

    YanıtlaSil