Uzun zamandır niyetine giripte bir türlü yapamadığım yaprak sarmam.Nedense her seferinde başlayana kadar bir sürü bahane üretirim kendi kendime.Ama bir başladığımda aslında en fazla 1 saat sürer.Neyse ki sonunda yaptık Leyla Annemle beraber.Bu sene Yıl Başında Yasemin ablalardaydık.Ben de elim boş gitmek istemedim ve börek ve sarma yaptık.Sarmayıda buniyetle bir güzel sarmış oldum.Başladığım zaman sarmaya çokta severim aslında ve yine öyle oldu hiç anlamadım nasıl bittiğini.
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
yaprak
fıstık
kuş üzümü
yeni bahar
tarçın
limon tozu
tuz
Öncelikle kaynar suda yaprakları haşlayın.Daha sonra tencerede biraz yağ ile pirinci kavurun.pirinç kavrulduktan sonra 1 su bardağı suyu dökün ve pirinç suyu çektiğinde fıstık ,üzüm ,yeni bahar ,tarçın ,limon tozu ve tuzu ekleyin.Sonra iç harcı demlenmeye bırakın.
Sarmayı sardıktan sonra tencereye dik dik yerleştirin ki sarmanın her yeri eşit şekilde pişsin.Kalan 3 bardak suyuda sarmayı pişirirken kullanın.Bütün suyu çekinceye kadar kaynatın.
Afiyet olsun.......
oohhh nasıl da güzel yedik ama, ellerine sağlık Gelin Hn.
YanıtlaSilEce ellerine sağlık hani kalem gibi derler ya tam da öyle sarmışsın
YanıtlaSilçok muntazam olmuşlar ellerine sağlık harikalar canım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Güler ablacım.
YanıtlaSilSaol Handecim
Ayyy afiyet olsun :)
Çok güzel sarılmışlar:)Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım
YanıtlaSilhakikaten sarmada aksama sarmaya başlayana kadar sonra bitiveriyor bir saatte! hep aynı şey:)) sabah uyanmak gibi - ayaklanınca problem yok! yılbaşında ben birkaç aylık yedim, bir süre mola:) ellerinize sağlık!
YanıtlaSilÇok teşekkürler sağolun :)
YanıtlaSilEllerine sağlık walla hepsi çok muntazam ve nefis gözüküyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık sarmalar harika görünüyor. Bloglar alemine hoşgeldin takibe alıyorum. Sevgiler...
YanıtlaSil