4 Ocak 2011 Salı

YAPRAK SARMA

Uzun zamandır niyetine giripte bir türlü yapamadığım yaprak sarmam.Nedense her seferinde başlayana kadar bir sürü bahane üretirim kendi kendime.Ama bir başladığımda aslında en fazla 1 saat sürer.Neyse ki sonunda yaptık Leyla Annemle beraber.Bu sene Yıl Başında Yasemin ablalardaydık.Ben de elim boş gitmek istemedim ve börek ve sarma yaptık.Sarmayıda buniyetle bir güzel sarmış oldum.Başladığım zaman sarmaya çokta severim aslında ve yine öyle oldu hiç anlamadım nasıl bittiğini.

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
yaprak
fıstık
kuş üzümü
yeni bahar
tarçın
 limon tozu
tuz
Öncelikle kaynar suda yaprakları haşlayın.Daha sonra tencerede biraz yağ ile pirinci kavurun.pirinç kavrulduktan sonra 1 su bardağı suyu dökün ve pirinç suyu çektiğinde fıstık ,üzüm ,yeni bahar ,tarçın ,limon tozu ve tuzu ekleyin.Sonra iç harcı demlenmeye bırakın.
Sarmayı sardıktan sonra tencereye dik dik yerleştirin ki sarmanın her yeri eşit şekilde pişsin.Kalan 3 bardak suyuda sarmayı pişirirken kullanın.Bütün suyu çekinceye kadar kaynatın.
        Afiyet olsun.......

10 yorum:

  1. oohhh nasıl da güzel yedik ama, ellerine sağlık Gelin Hn.

    YanıtlaSil
  2. Ece ellerine sağlık hani kalem gibi derler ya tam da öyle sarmışsın

    YanıtlaSil
  3. çok muntazam olmuşlar ellerine sağlık harikalar canım

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim Güler ablacım.
    Saol Handecim
    Ayyy afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel sarılmışlar:)Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  6. hakikaten sarmada aksama sarmaya başlayana kadar sonra bitiveriyor bir saatte! hep aynı şey:)) sabah uyanmak gibi - ayaklanınca problem yok! yılbaşında ben birkaç aylık yedim, bir süre mola:) ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler sağolun :)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık walla hepsi çok muntazam ve nefis gözüküyor.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık sarmalar harika görünüyor. Bloglar alemine hoşgeldin takibe alıyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil