13 Şubat 2020 Perşembe

ISPANAKLI KEK

Ne kadar uzun zaman oldu bilmiyorum ama çocukluğumda annemlerin altın günlerinde çok yapılırdı ve biz de nasibimizi alırdık.Çok severdik o zamanlar okuldan çıkıp mahalle de ,komşu da olan annemlerin günlerine gitmeyi...Özellikle de kulakları çınlasın Rahmiye yenge çok güzel yapardı.             Dün Kumbağdan gelen ıspanakları yıkarken birden aklıma geldi ve hem çocuklara ıspanak yedirmek amacıyla hem de eski günleri yadedmek için kolları sıvadım.Gerçekten hem kekiyle hem de muhallebisiyle misafirlerimden de tam not aldı.Kış aylarında hepimizin kolayca yapabileceği bir pasta.Şimdiden denemek isteyen herkese Kolay gelsin 🤗😋.                                                               MALZEMELER.                                                                                                                                          3 yumurta                                                                                                                                                     3fincan şeker.                                                                                                                                             20 yaprak ıspanak.                                                                                                                                     Yarım çay bardağı su, yarım limon suyu.                                                                                                            3fincan un, 1 kabartma tozu.                                                                                                                     MUHALLEBİ İÇİN;                                                                                                                                 1 kilo süt ,2 fincan un, 3fincan şeker.                                                                                                           YAPILIŞI;                                                                                                                                                 Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz ve daha sonra diğer sıvı malzemeleri ekliyoruz.Rondodan geçirdiğimiz ıspanakları ekliyoruz.En son un ve kabartma tozunu ekleyip,kelepçeli kalıba kek harcımızı döküp fırına veriyoruz.Kekimiz fırında pişerken muhallebimizi de pişiriyoruz.Pişen kekimize kürdan testi yaptıktan sonra fırından çıkarıp ortadan ikiye bölüyoruz.Kekin alt kısmını servis tabağına koyup muhallebicin yarısını üzerine döküyoruz.Ardından kekin diğer parçasını da üzerine kapatıp,muhallebinin de kalanını üzerine döküyoruz.Ben 1gece öncesinden yapıp dolaba koydum ve muhallebi tam kıvamın da oldu.Üzerine de süslemek için ,Antep fıstığı ve ya Hindistan cevizi kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder