3 Şubat 2020 Pazartesi

YAŞASIN KABAK TATLISI

Oleeeey yarı yıl tatilini de alnımızın akıyla bitirdik ,çok şükür.Utanmasak resmen çocukların arkasından göbek atıcaz.Tatil de yeri geldi güldük ,yeri geldi delirdik.Bazen sabrımızın son raddelerine kadar geldik.Neyse ki çocuklarımız mutlu ve yeterince dinlendiler.                                     Okulların açılmasının şerefine kışa en çok yakışan tatlıyı yaptım .Kabak tatlısı ve üstüne tahin ceviz hımmm nefis.. Bir de yanına kahve,değmeyin keyfime 😋👌.                                                               KABAK TATLISI.                                                                                                                                        1 kilo kabak.                                                                                                                                                  2 bardak şeker.                                                                                                                                           Tahin ve ceviz.                                                                                                                                              Yapılışı;                                                                                                                                                     Kabakları istediğimiz boyutta kesip ,tıkladıktan sonra tencere koyuyoruz.Üzerine şekeri de ilave edip bir gece dolapta bekletiyoruz.Ertesi gün şeker tamamen erimiş ve sulanmış olacaktır.Orta ateşte pişiriyoruz ve kabaklar yumuşamaya başlayınca,fırın tepsisine döküp fırınladım.Şerbeti fırınlayınca bence daha güzel oluyor.Servis tabağında üzerine tahin eve ceviz ile servis ediyoruz.Afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder